Luisteren naar een leven om het leven zelf meer luister te geven.

Werkwijze

Wil je zelf gaan LevensLuisteren?

Hieronder vind je de mogelijkheden; we gaan ook graag met je in gesprek over je wensen. Neem gerust contact op via het contactformulier

LevensLuister Kaartenset

Het is altijd mogelijk om een kaartenset LevensLuister te bestellen. Kosten van een kaartenset bedragen 26 euro voor een kaartenset, inclusief BTW en verzendkosten.

Maar besef wel: echt LevensLuisteren is een kunst, waar soms extra vaardigheden voor nodig zijn. In dat geval kun je een korte workshop LevensLuister volgen of deelnemen aan het LevensLuister Leertraject. Zowel de workshop als het leertraject kunnen op maat voor een organisatie worden vormgegeven en verzorgd. Ook een ‘train de trainer’-traject is mogelijk. Individuele workshops worden georganiseerd bij voldoende animo. 

LevensLuister Workshop 

Het aangaan van een verdiepend gesprek, luisteren en je eigen oordeel opschorten, oprechte aandacht geven. Hoe doe je dat? Voor zorgmedewerkers is een workshop ontwikkeld van een dagdeel op basis van de theorie van de positieve gezondheid en waarin de relatie wordt gelegd met het leren kennen van de cliënt en de rapportage in het zorgdossier. 

LevensLuister Leertraject

In samenwerking met experts op het gebied van luisteren en vragen hebben we een verdiepend leertraject samengesteld, waarin echt goed luisteren en vragen stellen centraal staat. Want luisteren lijkt zo eenvoudig maar dat is het lang niet altijd. Vaak luister je naar jezelf in plaats van naar de ander. Goede vragen stellen is ook een kunst. Om vanuit het alledaagse de diepte in te gaan. Rake vragen te stellen. Leren omgaan met angst en verdriet dat naar boven kan komen. Samen met professionals op gebied van praktische filosofie, zingeving en mindfulness verzorgen we een driedaags LevensLuister-leertraject om zo de kunst van LevensLuisteren te beheersen. 

LevensLuister Verhalenbank

Naast dit alles willen we ook een LevensLuister Verhalenbank gaan oprichten. Deze is nog in ontwikkeling. Want de gesprekken die je met een oudere voert kun je ook opnemen. Om het zelf als oudere nog eens terug te luisteren maar ook als naaste. Misschien ook als de gesprekspartner overleden is.

De gesprekken zijn ook interessant in een anonieme versie voor de maatschappij: als podcast of een LevensLuister ‘levensverhalenbank’. Een mogelijkheid zou kunnen zijn om op geboortejaar verhalen te kunnen gaan beluisteren. De verhalenbank is nog in ontwikkeling. Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van de LevensLuister levensverhalenbank dan horen we graag van je.